Një xhentëlmen në Moskë


Autori:
Amor Towles
Zhanri:
Mister & Thriller
Çmimi:
1300 lekë, (10.04 €)
Bli tani
Paguaj me: Kartë krediti PayPal

Botimet Living prezantojnë “Një xhentëlmen në Moskë” nga Amor Towles!

Bazuar në ngjarje të vërteta

“Një xhentëlmen në Moskë” na fut në një epokë tjetër, plot hijeshi dhe elegancë, personazhi kryesor i së cilës është konti Aleksandër Rostov i Rusisë.

Në vitin 1922, konti tridhjetëvjeçar paraqitet para një gjykate bolshevike dhe nuk pendohet për të shkuarën e tij aristokrate. Kësisoj, ai dënohet me arrest shtëpie në hotelin “Metropol”, një hotel madhështor që ndodhet pranë Kremlinit. Rostovi, një njeri erudit dhe i sofistikuar, detyrohet të jetojë në një papafingo të vogël, ndërkohë që jashtë dyerve të hotelit zënë fill disa nga ngjarjet më të rëndësishme të historisë së Rusisë.

Çuditërisht, këto rrethana i japin personazhit tonë mundësi që të zbulojë një botë tjetër, të mbushur me emocione. Ai zë miqësi me banorët e tjerë të hotelit, përfshirë një aktore kokëfortë, një zyrtar të Kremlinit, një amerikan të këndshëm dhe një shef kuzhine gërnjar, por, kur papritur fati vendos jetën e një vajze në duart e tij, ai bën gjithçka për të mbrojtur të ardhmen që ajo meriton.
Një roman që të magjeps kur flet për përpjekjet e kontit për të kuptuar se çfarë do të thotë të jesh njeri me qëllime të mëdha në jetë.

Amor Towles lindi dhe u rrit në Boston. Ai u diplomua në Universitetin e Jeilit dhe kreu një master për gjuhë e letërsi në Universitetin e Stenfordit. Pasi punoi për më shumë se njëzet vjet në fushën e financës, aktualisht i është përkushtuar plotësisht letërsisë. Romani i tij i parë, “Rregullat e qytetarisë” 2011, ishte një bestseller i New York Times-it. Towles jeton në Manhatan, me gruan dhe dy fëmijët e tij.