Shpikja e flatrave


Autori:
Sue Monk Kidd
Zhanri:
Dramë
Çmimi:
1300 lekë, (10.61 €)

Botimet Living prezantojnë librin “Shpikja e flatrave”, një roman shumë i suksesshëm i autores Sue Monk Kidd.

Një histori flakë e zjarr për një skllave e për një zonjushë

Një histori triumfuese e dëshirës për liri dhe përparim, udhëtimi i jashtëzakonshëm i dy grave mbresëlënëse: Heti Trazovaçe Grimkes, një skllave në rrethinat e Çarlstonit të fillimshekullit XIX, dhe Sarës, bijës ëndërrimtare të Grimkeve.
I frymëzuar pjesërisht prej figurës historike të abolicionistes dhe ithtares së të drejtave të grave, Sara Grimke, romani i Kidit nis të rrjedhë që nga ditëlindja e njëmbëdhjetë e Sarës, ditën kur i dhanë në pronësi një skllave, dhjetëvjeçaren me emrin Trazovaçe. “Shpikja e flatrave” i ndjek këto dy gra në rrugëtimin e tyre për tridhjetë e pesë vitet në vijim, teksa secila rreket të krijojë jetën e saj, duke lënë gjurmë të dukshme në jetën e tjetrës e duke formuar një marrëdhënie të shënjuar nga faji, dështimet, largimet dhe vuajtjet prej dashurisë.

“Frymëzues… i fuqishëm… Duke venë në qendër këto dy femra, ky libër na thellon njohuritë për çka ka ndodhur në mesin tonë – dhe fatin përse kjo çështje është ende e rëndësishme.”
– THE WASHINGTON POST

“Një kryevepër që ngacmon me forcë nënndërgjegjen tonë… duke na çliruar e duke na mbushur me shpresë.”
– NPR

“Ky roman i mrekullueshëm më mprehu shqisat për domethënien e vërtetë të të qenit grua: skllave dhe e lirë. Libër që ia vlen të diskutohet.”
– Oprah Winfrey, O, The Oprah Magazine